tiistai 17. tammikuuta 2012

Virkattu pupu

Heippa taas. Jos olette seuranneet blogia alusta asti, saatatte muistaa, kun virkkasin parhaalle ystävälleni pupu amigurumin. Se oli ensimmäinen tai toinen koskaan virkkaamani amigurumi ja ohje oli kirjasta, jonka sama ystävä antoi minulle joululahjaksi pari vuotta sitten. 

Halusin kokeilla osaisinko tehdä uuden, hienomman pupun aivan omalla ohjeellani. Tietenkin virkkausohjeita on saatavilla, mutta halusin tehdä pupun mahdollisimman vähillä lunttauksilla, jotta siitä tulisi juuri sellainen kuin päässäni oleva visio näytti. :) Jokatapauksessa pupu on hiukan suurempi kuin useimmat amigurumit, ehkä samaa kokoluokkaa kuin ukkeli.

Pupun annoin taas parhaalle ystävälleni ohjaamiaan muskari-, kuoro- ja satubalettitunteja varten. Vaikutti siltä, että mieleinen oli! Talviteemaanhan kuuluvat jänöjussit, joista lauluja riittää. Ystäväni teki tilauksen Kettu Repolaisesta, joka häneltä vielä puuttuu. Sellaista voisin lähteä yrittämään tässä kevään aikana.

Virkkaukseen käytin Novitan Tuomas sukkalankaa, joka toimi yllättävän hyvin tässä projektissa!

Töpöhäntä on pumpulia, niinkuin asiaan kuuluu.
Silmien sävy vaihtuu valon mukaan. Ostin ne viime reissulla askartelukaupasta.

Korvat virkkasin ja ompelin sillä ajatuksella, että niitä on mahdollista taivutella.
Lopuksi tein vielä viikset joustavasta kumilangasta.

Voi olla, että laitan ohjeen tänne, mutta se vaatii ensin perusteellisen läpikäynnin, jotta muutkin kuin minä ymmärtäisivät siitä jotain :)

Huomenna me mennään kaveriden kanssa pulkkamäkeen. Toivotaan siis hyviä ilmoja! Terkuin, Saga.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. On kyllä aivan supersöpö! Mun amigurumi-kuume vaan kasvaa taas :) Kun ois aikaa tehdä kaikkea mikä kiinnostais...
      On muuten vielä oikein harvinaisen siististi tehty ja makeet yksityiskohdat!

      Poista
    2. Kiitos paljon!! :D Sitä on liikkeellä, kaikenlaista askartelu/käsityökuumetta.. Mullakin on nyt jonossa koko ajan kaikkia toistaan kivempia projekteja. Onneks ei oo mitään deadlinea :D

      Poista