maanantai 2. tammikuuta 2012

Pannulle alunen

Kuten jo aiemmassa postauksessani mainitsin, sain kummitädiltä joululahjaksi inspiroivan kirjan. Sen nimi on 150 neulottua ja virkattua kuviota, kirj. Heather Lodinsky. Kirja on jaoteltu kuvioiden muodon mukaan 14 osaan. Näitä muotoja ovat ympyröiden ja neliöiden lisäksi mm. vinoneliöt, lumihiutaleet, sydämet ja lehdet. Kutakin muotoa on toteutettu eri tavoin erilaisilla langoilla. Myös mallien koko vaihtelee, mutta ohjeet on sovellettavissa haluttuun kokoon.

Halusin tietenkin heti kokeilla muutamalla eri värisellä langalla yksinkertaisten, mutta kauniiden ympyröiden virkkaamista. Kirjassa on myös neuvoja kuvioiden sommitteluun ja siihen mitä niistä voisi tehdä, esim. torkkupeitto, pöytäliina jne. Idea lettupannun näköisesta pannunalusesta syntyi vahingossa kun olin asettelemassa ympyröitä alun perin neliön muotoon. Lopputulos on mielestäni hauska juuri sen sommittelun vuoksi.


Yksittäset palat olisin voinut ommella joko suoraan kiinni toisiinsa TAI (niin kuin tein) ompelemalla ne kiinni pohjalle virkattuun kuusikulmioon, jonka ohje löytyi myös kirjasta. Päädyin jälkimmäiseen, jotta pannunalusesta tulisi hieman paksumpi ja jykevämpi, eikä sellainen lörppö :D

Oikein onnellista 2012 vuotta kaikille, toivottelee Saga! Pysykäähän kelkassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti